Ma Antònia Pujol

Submitted by Ma Antònia Pujol on dl., 04/03/2019 - 12:00

Hola! Primer de tot em presento: sóc la Maria Antònia Pujol i Subirà i em dedico professionalment a la música, ja sigui tocant, ensenyant o escrivint . 

En totes tres activitats necessito que el meu cos m’acompanyi, des de la respiració fins qualsevol part més física, tant si estic dreta com asseguda. 

Adrià Garcia

Submitted by Adrià Garcia on dt., 29/01/2019 - 00:00

Sóc músic. Toco piano, baix, cello, bateria… Tinc un problema de tendinitis crònica als dos braços. Em van fer infiltracions i vaig anar continuat al fisio.

Quan vaig començar a anar amb el Victor, em va “ordenar” el cos i mica en mica, prenent consciència de la meva esquena i extremitats, els braços cada cop em feien menys mal, alliberant tensions de les que no era conscient. La paraula exacte per descriure-ho és: lleugeresa.

Musculatura

Submitted by admin on dc., 14/11/2018 - 23:46

Normalment, quan la gent parla de la musculatura ho fa en termes de tensió-relaxació o bé en termes de forts-febles. Si un múscul està massa tens, cal relaxar-lo i si està feble, caldrà enfortir-lo.

En la Tècnica Alexander considerem els músculs en termes de longitud i això és una cosa molt diferent perquè podem tensar, relaxar, enfortir o debilitar un múscul i aquest pot romandre amb la mateixa longitud.

Fibres fatigables

Submitted by admin on dl., 29/10/2018 - 17:36

El Dr. David Garlick de la Universitat australiana de New South Wales va explorar la hipòtesi que la Tècnica Alexander altera la distribució de l'activitat de les respostes antigravitatòries entre les fibres musculars fatigables i no fatigables.

Aclarim que a causa del seu color les fibres fatigables són conegudes com a fibres blanques i les no fatigables, com fibres vermelles.

La gravetat

Submitted by admin on dt., 23/10/2018 - 12:07

Una de les moltes maneres que hi ha d'explicar la Tècnica Alexander, és senyalant que és una manera d'aprendre a deixar d'interferir amb els mecanismes que responen a l'estímul de la gravetat mitjançant una resposta de desplegament cap amunt.

Això va ser corroborat pel Dr. Roger Tengwall l'any 1981 en una dissertació doctoral sobre "Human Postural Behaviours".

Ener

Submitted by admin on dc., 19/09/2018 - 13:03

Podríem dir que la Tècnica Alexander és una pretècnica. Té que a veure amb la manera que ens preparem per l'acció.

Gràcies a les experiències que hem viscut, abans de fer qualsevol activitat (seure, caminar, etc.), el cervell ha fet una representació del nostre cos i fa uns ajustos musculars preliminars i preparatoris per l'activitat en qüestió.

Però com que els hàbits s'han convertit en tan familiars, ja no notem les tensions innecessàries que hem introduït en aquestes preparacions.

El premi Nobel de medicina Nikolaas Tinbergen i la Tècnica Alexander

Submitted by admin on dt., 11/09/2018 - 21:45

Nikolaas Tinbergen va ser professor de Comportament Animal a la Universitat d'Oxford. Va sentir parlar de la Tècnica Alexander però ell mateix explica que era una mica escèptic sobre les explicacions que li donaven. Però el que li explicaven semblava tan extraordinari que va decidir donar a la Tècnica el benefici del dubte. I així, ell, la seva dona i una filla van decidir provar la Tècnica Alexander, òbviament anant cadascú a un professor Alexander diferent.

Millores de la Tècnica Alexander

Submitted by admin on dl., 09/07/2018 - 21:37

T'agradaria reduir les tensions innecessàries i moure’t amb més coordinació i llibertat?

T'agradaria millorar l'ús del teu cos i la teva ment?

T'agradaria comprendre't millor a tu mateix, tant físicament com mental?

Si és així, pots venir a provar la Tècnica Alexander.

Catalan