Maria Boltaina

Submitted by admin on dg., 19/05/2019 - 11:20

Sóc la Maria Boltaina i tinc 13 anys.

Porto 11 sessions de Tècnica Alexander amb la Míriam Gómez, treballant la meva posició corporal.

Abans de començar la tècnica Alexander tenia mal d’esquena, ja que no tenia gaire consciència del meu cos, però a mesura que he anat fent més sessions, el mal ha anat desapareixent, fins a no fer-me’n gens.

Luís Gayán

Submitted by admin on dc., 01/05/2019 - 21:49

Hace años que padezco de una patología bastante difícil de explicar, pero básicamente se trataría de múltiples dolores musculares, diagnosticados como fibromialgia, en paralelo con serios problemas de coordinación ocular, que yo vivo como un todo.

Albert Cortés

Submitted by admin on dj., 11/04/2019 - 09:40

Tot un descobriment la Tècnica Alexander, que m'ha canviat la vida.

Des d'una intervenció subtil per part de la professora, la Míriam, he anat prenent més i més consciència del meu cos i a reeducar la postura, tenint en compte primer la inhibició i immediatament després la direcció. És la combinació d'aquests dos factors la clau de la tècnica, al meu entendre.

Personalment, adonar-me de la tensió que poso al coll i deslliurar-lo, i prendre consciència dels peus i també del surport central, m'ha ajudat molt.

Ma Antònia Pujol

Submitted by Ma Antònia Pujol on dl., 04/03/2019 - 12:00

Hola! Primer de tot em presento: sóc la Maria Antònia Pujol i Subirà i em dedico professionalment a la música, ja sigui tocant, ensenyant o escrivint . 

En totes tres activitats necessito que el meu cos m’acompanyi, des de la respiració fins qualsevol part més física, tant si estic dreta com asseguda. 

Adrià Garcia

Submitted by Adrià Garcia on dt., 29/01/2019 - 00:00

Sóc músic. Toco piano, baix, cello, bateria… Tinc un problema de tendinitis crònica als dos braços. Em van fer infiltracions i vaig anar continuat al fisio.

Quan vaig començar a anar amb el Victor, em va “ordenar” el cos i mica en mica, prenent consciència de la meva esquena i extremitats, els braços cada cop em feien menys mal, alliberant tensions de les que no era conscient. La paraula exacte per descriure-ho és: lleugeresa.

Musculatura

Submitted by admin on dc., 14/11/2018 - 23:46

Normalment, quan la gent parla de la musculatura ho fa en termes de tensió-relaxació o bé en termes de forts-febles. Si un múscul està massa tens, cal relaxar-lo i si està feble, caldrà enfortir-lo.

En la Tècnica Alexander considerem els músculs en termes de longitud i això és una cosa molt diferent perquè podem tensar, relaxar, enfortir o debilitar un múscul i aquest pot romandre amb la mateixa longitud.

Fibres fatigables

Submitted by admin on dl., 29/10/2018 - 17:36

El Dr. David Garlick de la Universitat australiana de New South Wales va explorar la hipòtesi que la Tècnica Alexander altera la distribució de l'activitat de les respostes antigravitatòries entre les fibres musculars fatigables i no fatigables.

Aclarim que a causa del seu color les fibres fatigables són conegudes com a fibres blanques i les no fatigables, com fibres vermelles.

La gravetat

Submitted by admin on dt., 23/10/2018 - 12:07

Una de les moltes maneres que hi ha d'explicar la Tècnica Alexander, és senyalant que és una manera d'aprendre a deixar d'interferir amb els mecanismes que responen a l'estímul de la gravetat mitjançant una resposta de desplegament cap amunt.

Això va ser corroborat pel Dr. Roger Tengwall l'any 1981 en una dissertació doctoral sobre "Human Postural Behaviours".