TÈCNICA ALEXANDER I ALDOUS HUXLEY

Submitted by admin on dl., 18/06/2018 - 21:16
F.M. Alexander

Aldous Huxley, el cèlebre autor de l'obra "Un món feliç", va ser un entusiasta practicant i defensor de la Tècnica Alexander.

En la seva obra "Ends and Means" diu el següent:

"Cap explicació verbal pot fer justícia a una tècnica que suposa el canvi de les experiències sensorials d'un individu. No es pot descriure l'experiència de veure el color vermell. De manera similar, no es pot descriure l'experiència, molt més complex, d'una coordinació física millorada. Una descripció verbal només significaria alguna cosa a una persona que hagués tingut l'experiència descrita; per la persona amb mala coordinació, les mateixes paraules significarien una cosa completament diferent. Inevitablement, les interpretaria en funció de les seves pròpies experiències sensorials, que són les d'una persona amb mala coordinació."

Més endavant hi senyala:

"La tècnica, entre altres raons, és valuosa com a mitjà per augmentar el control conscient del cos, i, d'aquesta manera, elevar l'ésser humà d'un estat d'inconsciència física a un estat de consciència i control físic d'un mateix. Aquesta consciència i control físic d'un mateix porta, fins a un cert punt a una forma de, consciència i control mental i moral d'un mateix."

 

Jordi Pla