Comunicació i veu

Comunicadors

Aprén a comunicar millor amb la Tècnica Alexander, amb una veu més projectada i sense tensions excessives.

Quan la veu és l'eina de treball (periodistes, mestres, actors, atenció al públic) és imprescindible conèixer quines són les interferències que ens fan quedar afònics, augmentar la tensió a la laringe, respirar amb dificultat o ser incapaç de projectar la veu.

Malauradament, quan ens enfrontem a aquests problemes les recomanacions que ens ofereixen són poc eficients com "parla fluix", "no cridis", "relaxa't" o encara pitjor, amb tècniques de respiració que interfereixen amb la fisiologia de la respiració.

Cap d'aquestes solucions és efectiva perquè no va a l'arrel del problema: els nostres hàbits davant l'estímul de parlar estan fonamentats en el mal ús que fem de nosaltres mateixos. No aconseguirem resoldre un problema d'excessiva tensió a la laringe si només fem exercicis amb la veu sinó que ens hem de preguntar si la tensió en excés que tenim en aquesta part del cos es deu a què la resta del cos no treballa com ho hauria de fer.

Aquest camí pot semblar més feixuc i llarg però si heu recaigut en els vostres problemes després d'intentar fer sessions i més sessions d'exercicis, segurament veureu amb alleujament la proposta de la Tècnica Alexander: redistribuir tensions i aprendre a respondre diferent a l'hàbit.

Redistribuïnt tensions fem treballar la musculatura de suport que normalment té manca de tensió mentre que permetem alliberar tensió als grans grups de músculs més externs i involucrats en els grans moviments. Això ens ajuda a restablir l'equilibri i gaudir de més suport: ja no hem d'apretar el coll per aguantar el pes del cap sobre del nostre cos, sinó que ho fan els mecanismes fisiològics que serveixen per això.

Respondre a l'hàbit de manera diferent és escencial per resoldre els problemes de veu. La Tècnica Alexander ajuda a frenar la resposta estereotipada que tenim davant dels estímuls i ens permet obtenir una nova resposta de més qualitat.

La reeducació que pots aconseguir aplicant la Tècnica Alexander et permetrà:

  • facilitar l'emissió de la veu
  • projectar millor la veu
  • deixar les tensions excessives a la zona de la laringe
  • entendre el mecanisme fisiològic de la respiració i desfer-ne les interferències 
  • millora de la confiança i de la presència davant del públic

 

Allibera la teva veu d'interferències perjudicials i sigues lliure per fer allò que t'agradi: comunicar, seduir o emocionar.