Natació Orgànica

Natació Orgànica
Natació Orgànica
Art of swimming

La Natació Orgànica és una forma de relacionar-se amb l'aigua aplicant els principis de la Tècnica Alexander. 

Si prenem consciència del suport que ens dona l’aigua i millorem la percepció del nostre moviment podem canviar i millorar patrons de moviment. Això ens permet estar en un medi aquàtic de forma relaxada i alhora activa cosa que ens permet millorar el nostre ús a l’aigua. Aquesta millora l’aprenem de forma conscient i la mantenim un cop fora de l’aigua.

Per tant, amb el la Natació Orgànica podem millorar la coordinació i la percepció de l’entorn i de nosaltres mateixos mentre aconseguim més llibertat de moviment.

I tot això mentre gaudim del suport que ens dona l’aigua.

Qui pot beneficiar-se'n?

  • Si ja ets nedador, pots millorar la teva eficiència de moviments i fluïdesa aconseguint el màxim rendiment amb el mínim esforç.
  • Si no saps nedar perquè mai n’has après però és una assignatura pendent, pots fer-ho amb la Natació Orgànica de tal manera que gaudiràs dels beneficis de la natació de la forma més saludable.
  • Si no saps nedar perquè l’aigua te la mires de reüll, ara pots canviar la teva relació amb l’aigua i descobrir una experiència que semblava fora de l’abast.
  • Si tens algun dolor articular o mal d’esquena el treball a l’aigua pot ser molt beneficiós ja que l’aigua aguanta la major part del teu pes. Amb la Natació Orgànica ens centrem en la qualitat i no en la quantitat.

 

Natació Orgànica
El mestre està a l'aigua amb l'alumne

Com aprenem?

Igual que la Tècnica Alexander, la Natació Orgànica s’ensenya a través del contacte amb les mans del mestre. També hi ha explicacions i demostracions de les diferents progressions.     

Quina diferència hi ha entre la forma tradicional de nedar i la forma que proposa la Natació Orgànica?

La forma tradicional de nedar així com d’ensenyar a nedar es basa en la velocitat i l’esforç. És una forma de nedar que prioritza la velocitat però sense tenir en compte si el nedador s'està fent mal o bloquejant.

La Natació Orgànica es basa en que els moviments a l’aigua han de servir per millorar la percepció. Ens basarem en els següents quatre principis:

  1. Mantenim una bona relació i alineació entre el cap, el coll i l’esquena
  2. Abans de cada moviment propulsiu, n’hi ha un de no propulsiu
  3. La respiració és un reflex i evitarem interferir-la
  4. Gaudim del procès