Tècnica Alexander per a esportistes

Tècnica Alexander per a esportistes

 

Molts esportistes de diferents camps apliquen la Tècnica Alexander paral·lelament als entrenaments.

En l'entrenament s'adquireixen patrons de coordinació molt específics i sofisticats que fan les delícies de qui ho mira: la precisió com s'encerta una pilota a la cistella de bàsquet, l'habilitat d'un futbolista per llegir el joc de l'equip i anticipar-se a la jugada, l'estabilitat d'un tenista sobre les dues cames, la força mental d'un corredor en una marató o la serenor d'un golfista abans de fer un cop.

La Tècnica Alexander és un bon complement a l'entrenament ja que treballa la coordinació general, el suport, l'equilibri i l'estabilitat de manera conscient.

La majoria d'esportistes professionals tenen una coordinació general bona encara que sovint no és una coordinació conscient. Quan els practicants d'esport no professionals ens entrenem per tal de fer una cursa, per fer una sortida en bicicleta o per jugar un torneig de tenis entre amics ho fem sobre una base poc sòlida, desequilibrada i extremadament tensa. Ens preguntem perquè tenim tan mal o ens apareixen lesions quan decidim anar al gimnàs i la resposta és ben fàcil: l'esport és un treball físic intens que amplifica la manera com ens movem, com mantenim l'equilibri, com respirem.

 

Esportistes

 

Si arribem a l'entrenament amb els braços i el coll apretats, amb la respiració bloquejada, col·lapsats sobre nosaltres mateixos i amb poca coordinació de braços i cames potser aconseguirem el nostre objectiu de fer tantes piscines o de no perdre cap pilota però després no ens hauria d'estranyar si durant la setmana no ens aguantem o bé es comencen a intuir lesions.

Per gaudir fent esport i aconseguir els objectius proposats cal partir d'un model de cos en expansió, fluïd i dinàmic, que permeti el moviment d'articulacions, que aprofiti el suport que ens arriba dels peus, que ens permeti moure'ns i aprofitar la visió perifèrica sense trencar l'equilibri ni la coordinació i permeti centrar-nos en el que estem fent.

Partint de la base sòlida que ens proporciona la Tècnica Alexander podrem aprofitar els beneficis que té l'esport per a la salut, evitant lesions, bloquejos mentals i sent conscients i crítics sobre els hàbits d'entrenament que poden ser-nos perjudicials. Estàs preparat per aprofitar la vitalitat que t'espera?